Activitatea gripală în scădere

paturi spital

paturi_spital Activitatea gripală în scădereActivitatea gripală a fost în scădere în săptămâna 25 februarie – 3 martie faţă de săptămânile anterioare, fiind înregistrate în judeţ 1.071 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi trei cazuri confirmate de gripă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Îmbolnăvirile cu infecţii respiratorii acute şi gripă raportate în perioada 25 februarie – 3 martie au fost mai reduse numeric atât faţă de săptămânile anterioare din februarie şi ianuarie, cât şi faţă de aceeaşi perioadă din 2018 (cu peste 41%).

Totodată, rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 45%, mai mică faţă de săptămâna anterioară, când a depăşit 50 de procente.

Prezenţa virusului gripal a fost confirmat la trei pacienţi, astfel că numărul total la cazurilor de gripă confirmate a ajuns în judeţul Olt la 167. Şapte dintre persoanele cu gripă au murit, decesele având loc în ultima săptămână din ianuarie şi prima jumătate a lunii februarie. AGERPRES

{module GAdsense national}

Lasă un răspuns