Tradiţia nu trebuie uitată!

gpp 7 slatina

gpp 7 slatinaÎn data de 08 aprilie 2019, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 Slatina s-a desfăşurat activitatea „Educația copilului în spațiul valorilor naționale” în cadrul Proiectului Educativ „Caravana prieteniei”, ca răspuns la nevoia educatoarelor din cele patru unităţi implicate de a se confrunta cu noi provocări în plan profesional, de a-şi moderniza stilul de muncă, de a elimina rutina din activitatea zilnică, de a contribui sistematic la formarea şi perfecţionarea lor profesională.

 

Scopul proiectului a fost promovarea schimbului de experienţă interculturală în vederea dobândirii unei imagini complete în ceea ce priveşte instituţiile de învăţămậnt preşcolar. „Proiectul educativ s-a încheiat între G.P.P. Nr. 7 Slatina și trei unități de învățământ din județul Dâmbovița (G.P.P. Nr. 13 Târgoviște, G.P.N. „Carmen Sylva” Târgoviște și G.P.P. Nr. 3 Târgoviște) din dorința de a realiza un schimb de experiență pe tema valorilor naționale promovate în diferite zone ale țării și de a le face cunoscut copiilor frumusețea portului popular, a tradițiilor și obiceiuri locale”. (Director Grigore Ana-Maria)

„Activitatea a cuprins vizitarea unității noastre de învățământ (Corp A și Corp B), masă rotundă (dezbateri și prezentări de ppt-uri cu aspecte din activitățile desfășurate cu preșcolarii, părinții acestora și comunitatea locală), vizitarea de obiective turistice (Muzeul Județean Olt, Mănăstirea Clocociov, parcuri) și atelier de creație cu preșcolarii și doamnele educatoare din grădinițele partenere”. (Prof. Donea Tecuceanu Gina) Rezultatele așteptate de la proiect sunt: legarea unor prietenii între copiii celor patru unităţi de învăţământ, cunoaşterea tradiţiilor culturale din zonele grădinițelor implicate, realizarea unui album cu aspecte din derularea acţiunilor și implicarea benevolă a părinţilor în acţiunile noastre şi acordarea sprijinului material necesar.

Activitatea a fost una de succes, acest lucru fiind posibil prin implicarea întregii echipe a unității Grădinița cu program prelungit nr 7 Slatina: ed. Crîngureanu Mihaela, inst. Gordună Carla, prof. Iagăru Maria, prof. Popescu Camelia, prof. Chirițescu Adina, prof. Marinescu Irina, prof. Nedelea Felicia, prof. Drăguț Simona, prof. Dumitrescu Petra, prof. Zamfir Mariana, prof. Neacșu Maria, inst. Roșca Viginia, prof. Brezoi Mihaela, prof. Tomescu Ioana, prof. Nedeloiu Georgiana, prof. Duțulescu Marinela, inst. Arabagiu Dumitra, ed. Mustățea Onișoara, prof. Oporanu Aurora, prof. Pîrșcoveanu Domnica, prof. Stanca Daniela.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura