Au pierdut ajutorul social

au pierdut ajutoarele sociale

au pierdut ajutoarele socialeUn număr de 26 de beneficiari de ajutor social din judeţul Olt au pierdut dreptul la venitul minim garantat pentru că au refuzat un loc de muncă, potrivit reprezentanților Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt.

Legea prin care beneficiarii de ajutor social își pierd dreptul dacă refuză să muncească a intrat în vigoare încă din toamna anului trecut și a făcut deja câteva victime și în județul Olt. “Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, spune legea.

Aceleași modificări aduse modului de acordare a venitului minim garantat arată că persoana care a rămas fără ajutorul social în urma refuzului de a ocupa un loc de muncă, poate face o nouă cerere pentru dobândirea acestuia. Dar numai după 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social. O altă modificare prevede că persoanele care primesc ajutor social trebuie să facă muuncă în folosul comunităţii, în cuantumul banilor primiţi.

Numărul beneficiarilor de ajutor social apţi de muncă a fost în acest an în de peste 7.000 de persoane.  AJPIS Olt plăteşte lunar circa 1,5 milioane lei drept ajutoare sociale, pentru un număr de 6.124 beneficiari.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura