Mii de români din diaspora care doresc să își exprime dreptul la vot stau la cozi interminabile

vot germania

vot_germania Mii de români din diaspora care doresc să își exprime dreptul la vot stau la cozi interminabileImagini incredibile în Germania: coadă interminabilă la secția de votare din orașul Freiburg.

germania_vot Mii de români din diaspora care doresc să își exprime dreptul la vot stau la cozi interminabileMobilizare exemplară a diasporei și în Germania.

Mii de români care doresc să își exprime dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare 2019 au mers încă de la deschidere la secțiile de votare din principalele orașe din Europa, pentru a fi siguri că apucă să voteze. La multe secții de votare, oamenii stau la cozi, în unele orașe acestea întinzându-se pe zeci de metri.

Peste 200.000 de români din diaspora și-au exprimat dreptul la vot după orele 16.00. Potrivit datelor Biroului Electoral Central cei mai mulți români au votat în Italia, aproximativ 45.000 de români prezentându-se la urne. Pe poziția a doua sunt românii din Spania, peste 28.000 de alegători, urmați de cei din Republica Moldova, 25.000 de alegători, Marea Britanie și Germania, câte 21.000 de alegători.

{youtube}rEGFwJfJtDY{/youtube}

Lasă un răspuns