Au venit banii pentru roșii

rosii plata

rosii_plata Au venit banii pentru roșiiIncepând de astăzi, Ministerul Agriculturii a virat in conturile a 175 de legumicultori inscrisi in  Programul ‘Tomata’  cei 3000 de euro.  In acest moment, din cei 5.250 de legumicultori olteni  care au solicita ajutorul de minimis, 2000 au depus documentele justificative.

‘Astăzi au fost virați banii pentru primii 175 de legumicultori, urmând ca in perioada următoare să fie făcute plăți și către ceilalți. Până acum am solicitat bani pentru 1000 de fermieri, urmând ca in decurs de 10 zile să se facă plata pentru toți. Am solicita bani doar pentru aceștia pentru ca procesarea datelor unui dosar durează, iar in acest mod vom fi la zi atât cu depunerea, cât și cu plata. Credem că vor reuși, in decurs de 10 zile să depună documentele justificative toți fermierii’, a declarat Ion Anuța, director adjunct DAJ Olt.

Potrivita datelor furnizate de DAJ Olt, în ultimele două zile peste 600 de fermieri au depus dosarele care atestă comercializarea roșilor. La DAJ sunt așteptați să depună dosare 4810 legumicultori din 5250, câți s-au inscris in program.

Lasă un răspuns