Primarul din Drăghiceni, alte fapte de corupție

soancaaaaa

soancaaaaaPrimarul comunei Drăghiceni, Ștefan Șoancă, care și-a pierdut mandatul anul trecut în urma constatării stării de incompatibilitate de către ANI  a fost reținut in urma  unor percheziţii domiciliare efectuate la Primărie și la administratorii unor firme care au avut relații contractuale cu instituția publică în martie 2017.  Atunci, Șoancă a fost reţinut , pentru că  în perioada 2015 — 2016, primarul ar fi recepționat lucrări de construcții fictive la Căminul cultural și la sediul Primăriei și ar fi cultivat, în folos personal, terenuri agricole aparținând administrației locale. Şoancă a fost plasat pe 31 martie 2017 sub control judiciar de Judecătoriei Caracal, iar măsura a fost  revocată după două luni, printr-o hotărâre a Judecătoriei Caracal.

„Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au finalizat cercetările iar, la data de 20 mai 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului S.V.S., pentru săvârșirea infracțiunilor continuate de abuz în serviciu în forma asimilată infracţiunilor de corupţie şi abuz în serviciu. În fapt, în perioada martie – aprilie 2016, inculpatul S.V.S., în calitate de primar al unei comune din județul Olt, a dispus contractarea și executarea lucrărilor de modernizare a unei clădiri, fiind încălcate mai multe acte normative, legi sau ordonanțe de urgență ce reglementau la momentul respectiv procedura de efectuare a unor lucrări de investiții.  În total, a fost cauzat un prejudiciu total de 84.683,38 lei. Ofițerii de poliție ai D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegați să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator”, a anunțat DGA printr-un comunicat de presă.

Șoancă are interdicție de a-și exercita mandatul în urma acuzațiilor de abuz în serviciu și delapidare, iar de la începutul anului trecut a rămas fără mandat, prin ordinul Prefecturii Olt, decizia fiind luată la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, care l-a declarat incompatibil pe edil.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura