Slătioara are un parc nou

parc slatioara olt

DSC_0184 Slătioara are un parc nouDuminică edilul din Slătioara inaugurează parcul din comună. De mai bine de o lună se lucrează intens la acest parc, o investiție de 16.000 de lei.

“Lucrările la parc au început acum o lună și jumătate. Parcul va purta numele fostului mitropolit Nifon Criveanu, primul mitropolit al Olteniei, care s-a născut in Slătioara. În Slătioara există și casa memorial a fostului mitropolit, de altfel există și o stradă care poartă numele acestuia’, a declarat edilul din Slătioara, Savu Ungureanu.

 Pe 20 februarie 1889 , s-a născut în Slătioara, fostul județ Romanați, viitorul mitropolit Criveanu Nifon. La 30 noiembrie 1939 a fost ales Mitropolit al Olteniei, cu reședința la Craiova, fiind înscăunat la 21 decembrie, același an. A fost pensionat forțat la 20 aprilie 1945. Ca mitropolit, s-a remarcat mai ales prin organizarea asistenței sociale.

In comună investițiile sunt in toi. In următoare perioadă vor incepe lucrările la un parc pentru copii. De altfel, anul acesta vor fi demarcate și alte investiții in infrastructura rutieră, dar și in reabilitarea unor clădiri din localitate.

Lasă un răspuns