Săptămâna prevenirii criminalității, marcată în Olt

saptamana prevenirii criminalitatii

saptamana-prevenirii-criminalitatii Săptămâna prevenirii criminalității, marcată în Olt

În perioada 03 – 07 iunie 2019, la nivel naţional se desfăşoară manifestarea „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Astfel, pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt vor desfăşura activităţi specifice prevenirii criminalităţii.

Prevenirea criminalităţii reprezintă o prioritate a Poliţiei Române şi vizează, din perspectiva structurilor de profil, dar şi a celor operative, o informare permanentă a populaţiei cu privire la noile forme de manifestare a infracţionalităţii, factorii favorizanţi şi modalităţile de prevenire, necesare creşterii gradului de siguranţă personală şi a bunurilor. „ Sunt desfășurate acțiuni de impact în spații publice pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele asociate comportamentelor indezirabile social și necesitatea adoptării de măsuri de autoprotecție. Totodată, vor fi abordate următoarele subiecte: prevenirea violenței împotriva femeilor (hărțuire stradală, violență domestică), prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și un segment infracțional la alegere (în funcție de situația operativă a fiecărei subunități)”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

În acest sens polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de colegii din structurile de ordine publică vor desfăşura activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, în special a celor de furt din locuințe şi de înșelăciune.  Poliţiştii se vor adresa şi copiilor, acţiunile vizând în special elevii din comunităţile rurale. De asemenea vor fi susţinute ore de prevenire pe teme ca violenţa în şcoli, siguranţa on-line şi prevenirea infracţiunilor la viaţa sexuală. O atenţie deosebită a fost îndreptată şi pentru prevenirea violenţei domestice. Poliţiştii olteni vor fi prezenţi şi în mijlocul cetăţenilor din comunităţile rurale cu activităţi specifice de informare având ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale.

Lasă un răspuns