Zeci de gospodării inundate în județ

zeci de gospodarii inundate

zeci de gospodarii inundate

Gospodării inundate, drumuri acoperite de ape și locuințe fără energie electrică, în urma unor inundaţii în județul Olt. Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei.

Cele mai afectate au fost gospodăriile din Scornicești, Caracal, Teslui și Movileni.  „Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de primă intervenție, o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei și cinci motopompe transportabile au acționat marți în orașul Scornicești ( Mogoșești, Mărgineni și Bălțați ), pentru evacuarea apei din gospodării. În zona unde a fost amplasată motopompa de mare capacitate au fost afectate nouă gospodării. La fața locului au acționat peste 25 de pompieri cu cinci motopompe transportabile, o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, un autocamion de intervenție și o motopompă remorcabilă”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal la locul intervenției, au acționat și în comuna Teslui, pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean. Din cauza nivelului ridicat al apei, exista pericolul să fie afectate cinci gospodării. În sprijinul pompierilor au intervenit și reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Teslui. Supraînălțarea malului s-a executat pe aproximativ 120 de metri liniari și au fost utilizați saci încărcați cu nisip. Potrivit reprezentanților ISU Olt, nivelul pârâului Teslui Muntean este în scădere, iar situația este una sub control.

Și Pompierii Detașamentului Caracal au aacționat în municipiu Caracal, la două gospodării, pentru evacuarea apei din beciuri. Din datele furnizate de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice, la ora 20.00, nu erau alimentați cu energie 626 consumatori din localitățile: Mihăești, Radomirești, Seacă și Gârcov  Sunt afectate 23 de puncte de transformare, iar 9 echipe ale operatorului acționează pentru remedierea situației.

Echipajele de intervenție au acționat și în noaptea zilei de luni, în comuna Movileni, sat Bacea, pentru asanarea apei dintr-o locuință. Apa, provenită din precipitații, avea aproximativ 25-30 de centimetri adâncime și afectase două încăperi ale locuinței. Pompierii au acționat cu o motopompă transportabilă și au asanat aproximativ trei metri cubi de apă.

Avertizarea hidrologică cod portocaliu a fost prelungită pentru intervalul 04.06/14.00-05.06/16.00. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri afluenții râului Olt, afluenții râului Vedea și pârâul Călmățui.

{youtube}QwaiRRJ-YzY{/youtube}

{module GAdsense orizontal top}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura