Inundații în zona Corabia

corabia inundatii

corabia_inundatii Inundații în zona Corabia

 In urma ploilor care au căzut în ultima perioadă, Dunărea și-a ieșit dein matcă. În zona Corabia acesta a depășit cotele de apărare. In acest moment, suprafețe întregi sunt inundate, in special în lunca Dunării, unde sunt afectate zeci de hectare de pășuni și pădure.

„Din datele transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării, în orașul Corabia erau inundate 23 de hectare de pășuni și aproximativ șase hectare de pădure. Suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării – luncă”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul decuvântalISUOlt.
Potrivit hidrologilor, până joi, este cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, iar până sâmbătă, la ora 16:00, este instituit cod galben. În pericol sunt cele şase localităţi oltene riverane Dunării, respectiv Corabia, Gârcov, Gura Padinii, Orlea, Grojdibodu și Ianca.
Dunărea nu este singurul curs de apă care traversează localităţi oltene, aflat sub coduri de inundaţii. Afluenţii râurilor Olt şi Vedea se află până în noaptea de luni spre marţi, sub incidenţa unui cod galben. De asemenea, judeţul Olt este şi sub incidenţa unei informări emisă de meteorologi, până marţi noaptea, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate.

Lasă un răspuns