Unii angajați ar putea scăpa de plata CAS și CASS

cas si cass

cas si cass

Românii care se încadreză în această categorie de angajați au parte de vești bune! Potrivit unui proiect depus în Senat, aceștia ar putea scăpa de plata CAS și CASS.

O propunere legislativă iniţiată de senatorii USR Florina Raluca Presadă şi George Edward, depusă recent la Senat, prevede ca angajatorii să nu mai fie obligaţi să plătească contribuţiile la sănătate şi pensii pentru angajaţii part-time ca şi cum aceştia ar fi angajaţi cu normă întreagă.

Proiectul legislativ a fost depus la Senat la data de 31 mai a.c., fiind deja trimis spre avizare Guvernului şi Consiliilor legislativ şi cel Economis şi Social, scrie Adevărul.

„Există acte normative adoptate fără o consultare prealabilă a celor direct şi indirect afectaţi şi, ulterior adoptării, nicio instituţie sau autoritate publică nu urmăreşte efectele acestora «pe teren», pentru a dovedi măcar utilitatea măsurilor adoptate. O astfel de propunere a fost şi Ordonanţa Guvernului nr. 4/2017, prin care a fost inclusă obligaţia plăţii CAS şi CASS la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru contractele individuale de muncă cu normă parţială”, este explicat în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Plata majorată a CAS şi CASS pentru salariaţii part time şi cu plata în acord a fost introdusă începând cu veniturile aferente lunii august 2017. Măsura încă se aplică şi în momentul de faţă, deşi a fost des criticată de specialişti şi de mediul de afaceri.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura