Noi detalii despre catedrala Notre Dame, la două luni de la incendiu

incendiu catedrala notre

incendiu_catedrala_notre Noi detalii despre catedrala Notre Dame, la două luni de la incendiuArhiepiscopul de Paris, monseniorul Michel Aupetit, celebrează sâmbătă după-amiaza prima slujbă după puternicul incendiu care a distrus parţial catedrala în urmă cu două luni, notează Agerpres.

Arhiepiscopul de Paris, monseniorul Michel Aupetit, celebrează sâmbătă după-amiaza prima slujbă după puternicul incendiu care a distrus parţial catedrala în urmă cu două luni, notează Agerpres.“Din motive evidente de securitate”, precizează dioceza din Paris, slujba se va desfăşura cu asistenţă redusă şi va fi transmisă însă în direct de canalul de televiziune catolic KTO.
Doar aproximativ 30 de persoane, dintre care jumătate preoţi, vor participa la slujba care începe la ora locală 18:00 (16:00 GMT).
Incendiul care a cuprins catedrala la 15 aprilie a provocat o vie emoţie în întreaga lume şi a declanşat un elan de solidaritate pentru salvarea şi restaurarea acestui monument istoric emblematic atât pentru Franţa şi Paris cât şi pentru creştinism. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a luat angajamentul că monumentul va fi complet restaurat în cel mult 5 ani.

Lasă un răspuns