Centru de comunicații mobil, la IJJ Olt

jandarmi mobila

jandarmi mobilaJandarmii și-au făcut “televiziune”. Aceștia pot transmite in timp real imagini de la fața locului, iar in cazul uniu proces se pot folosi ca dovezi in instanță. Centrul de comunicații mobil este dotat cu aparatură performantă și in caz de necessitate, poate substituii centrul fix.

Jandarmii olteni se pot lăuda cu o nouă dotare, extrem de utilă la intervenţii. Este vorba despre un centru mobil de comunicaţii, amenajat într-o maşină de intervenţie ce poate fi folosită iin teren pentru transmiterea in timp real a imaginilor de la fața locului. Aparatura cu care a fost amenajată duba este specifică înregistrării şi transmiterii imaginilor în timp real de la locul în care se desfăşoară evenimentul asupra căruia se intervine. Spre exemplu, acesta poate fi folosit în manifestaţiile stradale, comandantul putând vedea câţi protestatari sunt şi de câte efective de jandarmi este nevoie pentru intervenţie.

„Centrul reprezintă ansamblul mijloacelor de comunicaţii întrunite din punct de vedere tehnic şi dispuse pe o autospecială Volkswagen Transporter, deservită de un echipaj specializat şi care are rolul de a furniza factorului decizional imagini în timp real şi flux informaţional necesare luării celor mai eficiente decizii. Concret, sunt trei ofiţeri şi un maistru militar, care de obicei este şi şofere îşi desfăşoară activitatea la centrul de comunicaţii mobil. Acesta furnizează serviciile de comunicaţii voce, date, video pentru un punct de comandă. Totodată, prin intermediul echipamentelor de transmisie date la distanță, link-uri radio, CCM asigură extinderea infrastructurii de telecomunicaţii în zone în care aceasta este deficitară, prin utilizarea reţelei ce aparține Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)”, a declarat locotenent colonelul Crtstinel Milcu, adjunct IJJ Olt.

Acest sistem poate substitui in caz de nevoie inclusv sistemul de supraveghere fix aflat în sediul jandarmeriei Olt. Principalele misiuni pentru care este folosit  sunt cele de monitorizare a  obiectiveleor aflate in juristicțai jandarmeriei. din cele 15 , in acest moment 5 sunt monitorizate video, iar in curând numărul acestoira va crește. Conducerea jandarmeriei doreste să preia și monitorizarea video a stației de pompare de la Icoana.

Dotarea inspectoratelor de janadrmi cu centre de comunicații mobile s-a făcut la nivel național, fiecare județ avânt un astfel de centru. Pentru IJJ Olt,  investiția ridicându-se la 80.000 de lei.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura