Răzvan Cuc: ’Centurile de ocolire a orașelor Balș și Slatina vor fi gata anul acesta’

drum expres cuc

drum_expres_cuc Răzvan Cuc: ’Centurile de ocolire a orașelor Balș și Slatina vor fi gata anul acesta’După ce directorul Ford România, Ian Pearson a postat pe contul său de Facebook un mesaj pin care își prezintă  dezamăgirea privind ritmul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, ministrul transportuilor, Răzvan Cuc a venit la Balș în inspecție.

După discuția cu directorul Ford România, ministrul Cuc a făcut și declarații de presă, arătând nu doar că proiectul nu se află în întârziere, ci chiar că termenele de proiectare și execuție au fost scrurtate.

Proiectul a fost lansat în iulie 2017, trecând peste partea de contestaţii pe care cu toţii o ştim, iar contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în decembrie 2018. Periaoda de elaborarea proiectului tehnic era de 12 luni, iar cea de execuţie de 24 de luni. În mai a fost finalizată proiectarea, deci am scurtat termenele acestui proiect, astfel încât să putem lansa partea de execuţie. Suntem în organizarea de şantier de la Tronsonul II. Aici, strategia antreprenorului a fost aceea de a-şi aduce cât mai multe materiale, are carcasele pentru a aduce forezele şi a începe să lucreze, a adus sute de mii de tone de agregate pentru momentul când va începe să lucreze la terasamente’, a declarat Răzvan Cuc. 
Ministrul spune că până la finalul acestui an centurile ocolitoare pentru Balș și Slatina vor fi finalizate. 
„Am vorbit cu constructorul român, Umbrărescu, care este unul foarte serios, şi a înţeles necesitatea variantei de ocolire de la Balş, pentru că ştim foarte bine volumul mare de trafic care tranzitează acest oraş. Am spus că primele lucruri pe care le va face vor fi varianta de ocolire de la Balş şi varianta de ocolire de la Slatina. Sperăm să se finalizeze până la sfârşitul acestui an”, a completat Cuc. 
În acest moment, in incinta SRM Balș, constructorul Tronsonului II şi-a organizat şantierul. Iar până la finalizarea centurii de ocolire a Balșului, în oraș va funcționa un sistem de semaforizare inteligentă care până la sfârșitul lunii iulie va fi montat, a mai spus ministrul Transporturilor.

„Am vorbit cu domnul director Narcis Neaga și a demarat un proiect pentru semaforizarea inteligentă, pentru a fluidiza traficul. Acest proiect de semaforizare inteligentă în Balș trebuia finalizată în luna septembrie. Am spus că nu mai putem să așteptăm până în luna septembrie, pentru că nu mai are nimeni răbdare să aștepte luni întregi, și termenul de finalizare a acestui proiect, complementar obiectivului care este varianta de ocolire, este sfârșitul lunii iulie. La sfârșitul lunii iulie va fi finalizată această semaforizare inteligentă, care va ajuta la fluidizarea traficului. Am înțeles că deja au fost instalați pilonii de semafor, urmând să se facă conexiunile între ei”, a conchis Cuc.

Lasă un răspuns