Au trecut și de a II a probă de la BAC

matematica bac

matematica_bac Au trecut și de a II a probă de la BACMatematica, proba care ar fi trebuit să-i pună în dificultate pe elevi îi va ajuta enorm pe cei mai serioşi dintre ei. Subiectele li s-au părut, celor mai mulţi, simple, uşor de abordat.

În urma susţinerii probei obligatorii a profilului de la Bacalaureatul în mod curios, candidaţii de la matematică au ieşit mai veseli din sălile de examen, apreciind că au avut în faţă subiecte foarte uşoare.

„Subiectele se înscriu în linia ultimilor ani. Avem trei subiecte, unul din clasele a IX-a – a X-a, unul din clasele XI-XII şi al treilea, analiza XI-XII. La subiectul I subiectele au fost foarte accesibile, au fost rezolvate corect de toţi elevii cu care am discutat, prin metode variate, toate adaptate cerinţelor subiectului. La subiectele din materia claselor XI şi XII apar, într-adevăr, şi subiecte de departajare, câte unul pe subiect, e vorba de exemplu la subiectul de algebră, clasa a XII-a, II 1 C), unde, într-adevăr, era necesară o abordare puţin mai complexă. A fost rezolvat în bună măsură de către copii, pentru că e, totuşi, un exerciţiu standard, din cele pe care le lucrăm în mod obişnuit la clasă şi care sunt prezente de regulă  în variantele propuse pentru examene. De asemenea, un alt subiect, la analiză, clasa a XII-a, subiectul III 2 C), cerea calculul limitei unui şir dat sub formă integrală, de asemenea puteau aplica metode variate, fie prin integrare prin părţi, fie prin majorare. Consider că au existat atât subiecte pentru note de 8, 9, care să poată fi obţinute lejer, dar şi subiectele care să permită diferenţierea între notele 9 şi 10.Putem spune că sunt mai uşoare decât cele de anul trecut dacă privim cumva subiectiv, pentru că anul trecut am avut trei subpuncte în care trebuia să avem o abordare ceva mai elaborată, să aplicăm cunoştinţe făcând conexiune între diverse zone ale matematicii, în timp ce anul acesta subiectele au fost cumva bine conturate, într-o direcţie dată chiar de enunţ, spre exemplu la fiecare calcul se indica şi rezultatul şi-atunci aveai posibilitatea de verificare, şi cred că acest lucru i-a făcut pe elevi să spună că a fost mai simplu. În felul ăsta, dacă apar ceva erori pe parcurs, ştii să te verifici, şi-atunci cumva le-a fost de ajutor. Însă nu e niciun subiect mai greu sau mai uşor decât în ultimii trei ani. Consider că vor fi note mari, note bune.  Atâta vreme cât ai fost la şcoală, ai învăţat, ţi-ai făcut temele, ai fost serios, consider că nu poţi avea o notă sub 9, sub nicio formă“, a declarat profesorul Marius Perianu.

 La Istorie părerile au fost împărţite, absolvenţii de liceu considerându-le, cei mai mulţi, uşor de abordat, însă au fost şi păreri mai rezervate.

În judeţul Olt s-au înscris pentru susţinerea probei obligatorii a profilului 2.649 candidaţi, prezentându-se cu 159 mai puţini. S-a înregistrat din nou o eliminare din examen, de data aceasta un elev care a susţinut proba la Liceul Tehnologic „Alexe Marin“ Slatina fiind surpins cu telefonul mobil, pe care avea de gând să copieze. Pe 4 iulie, candidaţii susţin ultima probă a Bacalaureatului 2019, cea la alegere, afişarea rezultatelor înainte de contestaţii fiind programată pentru 8 iulie.

Lasă un răspuns