Încă un edil a rămas fără mandat

robert valceleanu

robert_valceleanu Încă un edil a rămas fără mandat

Edilul din Perieți a rămas fără mandat. Acesta a fost condamnat cu suspendare, lucru ce l-a determinat pe Silviu Neacșu, prefectul județului  să dea un ordin de încetarea mandatului.

Primarul comunei Perieți și-a pierdut funcția cu circa un an de zile înainte de expirarea de drept a mandatului. Instituția Prefectului județului Olt e emis pe 3 iulie ordin de încetare a mandatului, Vâlceleanu fiind condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de delapidare în formă continuată.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat pe 6 iunie sentința definitivă în dosarul în care edilul a fost acuzat de delapidare și condamnat  la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Vâlceleanu a fost acuzat că ar fi retras din casieria primăriei, cu ajutorul unor funcţionari, o sumă de 58.000 de lei.

Iniţial,  edilul a fost reţinut, apoi plasat sub control judiciar. „În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.”, au arătat procurorii.

Vâlceleanu și-a pierdut funcția, însă va rămâne să lucreze în primărie. Potrivit unor surse, în așteptarea ordinului de la Prefectură, și-a asigurat postul de consilier al primarului, prin transformarea unui post de șofer. Până la alegerile locale de la anul, atribuțiile de primar al comunei vor fi preluate de către viceprimar.

Lasă un răspuns