Controale drastice în piețe

controale dsvsa

controale_dsvsa Controale drastice în piețeDe câteva săptămâni,  Oltul  se află în  alertă de pestă porcină, lucru ce a determinat autoritățile să inăsprească controalele. 

Peste 100 de polițiști olteni, la care s-au adăugat specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt au luat la bani mărunți comercianții de animale vii și de produse din  carne.

Controalele au vizat cu precădere piețele, târgurile și  magazinele din apropierea acestora. Scopul controalelor a fost acela de a preveni și combate  acțiunile ilegele privind comerțul cu produse de origine animală.

„Activitățile au fost desfășurate în zone predispuse comerțului ilegal stradal, fiind verificate 66 de societăți comerciale și 58 de persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 85800 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1180 lei.”, anunță IPJ Olt.

La acțiune au participat peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră împreună cu specialiști  din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt.

Lasă un răspuns