Emil Moț îi retrage titlul de cetățean de onoare lui Popa‘s

stefan popa popas

stefan-popa-popas Emil Moț îi retrage titlul de cetățean de onoare lui Popa‘sDupă ce caricaturistul Ștefan Popa Popa’s a făcut declarații jignitoare la a adresa oltenilor, edilul Emil MOŢ vrea să propună consilierilor locali retragerea titului de cetățean de onoare acordat acestuia.

 

Valul de reacţii iscat după ce caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a făcut declaraţii controversate despre oltenii care ar fi „invadat“ Timişoara nu s-a oprit iar primarul din Slatina anunţă o măsură extremă.

Primarul municipiului Slatina a anunţat  pe contul personal de Facebook că le va solicita colegilor din Consiliul Local Slatina să-i retragă marelui caricaturist, care s-a bucurat ani la rând de o atenţie deosebită, fiind invitat de onoare al Festivalului Naţional de Umor „Oltenii şi… restu’ lumii“, titlul de cetăţean de onoare, după declaraţiile jignitoare la adresa oltenilor, făcute în cadrul unei emisiuni TV. „Constat cu foarte mare regret că anumite personalităţi ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clişee şi preferă să gafeze decât să-şi recunoască o greşeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea şi demnitatea de cetăţean de onoare al oraşului Slatina domnului Ştefan Popa Popa’s pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popa’s, nu meritaţi niciun fel de recunoştinţă din partea oraşului nostru şi în numele slătinenilor vă recomand să vă cereţi scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!“, a scris primarul Emil Moţ pe Facebook.

Caricaturistul a primit titlul de cetăţean de onoare al Slatinei în urmă cu 20 de ani, în 1999, în acel an fiind singurul titlu acordat, deşi cu un an înainte se acordaseră 29 de astfel de titluri.

Lasă un răspuns