Semafoarele inteligente din Balș funcționează!

bals semafoare

bals_semafoare Semafoarele inteligente din Balș funcționează!Pentru șoferii care circulă pe DN 65 Craiova – Pitești, traversarea orașului Balș pe timp de zi reprezintă un adevărat coșmar, din cauza traficului infernal. Acum această problemă pare să își fi găsit o rezolvare. Din această săptămână au fost puse în funcțiune semafoarele inteligente la Balș.

Zilnic, peste 30.000 de autovehicule folosesc DN 65 (DE 574) pe ruta Slatina- Craiova și tranzitează orașul într-un ritm destul de încet, timpul pierdut fiind și de o oră.

Semafoare_inteligente_Bals Semafoarele inteligente din Balș funcționează!Valoarea lucrării s-au ridicat la circa 1, 3 milioane lei, autoritățile locale speră ca respectiva sumă să nu fi fost investită în zadar.

12 treceri de pietoni au fost dotate cu semaforizare inteligentă.  Funcționarea acestui sistem de semaforizare este adaptată traficului rutier și cererii de către pietoni – „verde tot timpul“, pe baza detectorilor intruzivi și nonintruzivi care vor adapta timpii de semaforizare la condițiile de trafic, luând în calcul parametri ca lungimea cozilor de așteptare, viteza, fluxul de vehicule, detecția, cererea și interspațiul de timp între vehicule.

 

Lasă un răspuns