Conducerea IPJ Olt a fost destituită

IPJ Olt

IPJ OltÎn urma evenimentelor petrecute în ultimele zile la Caracal,  întreaga conducere a Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost demisă.

 

Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Interne, care, prezent la Slatina, a susținut o declarație de presă la sediul IPJ Olt.

Adjunctului Nicolae Alexe, demis încă de vineri, a fost eliberat din funcție și comisarul șef Cristian Voiculescu, inspectorul șef al IPJ, precum și adjunctul Ionuț Sârbu. Ministrul Moga a spus, totodată, că și Nicolae Mirea, șeful Poliției municipiului Caracal, a fost schimbat din funcție, la fel și adjunctul său, iar la comanda Poliției oltene a fost împuternicit comisarul șef Vasile Armașu, șeful Direcției Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române.

„În urma evenimentelor care au avut loc în judeţul Olt, a încetat împuternicea inspectorului şef al IPJ Olt şi a celor doi adjuncţi. Șeful municpiului Caracal şi a adjunctului acestuia au fost schimbați și ei din funcții. De asemenea, am dispus măsuri urgente pentru evaluarea actului managerial la toate subunităţile din cadrul IPJ. Împuternicesc pe domnul comisar şef de poliţie Vasile Armaşu, care este actualul director al Direcţiei Ordine Publică din cadrul IGPR. Va fi împuternicit ca să gestioneze treburile din județul Olt”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul Moga a adus în discuție și eliberările din funcție ale prefectului de Olt, Silviu Neacșu, și subprefectului Radu Ioniță, propuneri pentru aceste posturi urmând să anunțe în ședința Guvernului de miercuri. „După cum știți, din dispoziţia doamnei prim ministru, şi prefectul şi subprefectul au fost eliberaţi din funcţie. Voi propune în şedinţa de guvern de miercuri, alte nume pentru înlocuirea şi a prefectului şi a subprefectului”, a conchis ministrul de Interne.

Vasile Armașu, șeful Direcției Ordine Publică din cadrul IGPR a fost împuternicit la comanda IPJ Olt.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura