Gropile din Podul Olt -‘test’ pentru șoferi

gropi pod olt

gropi_pod_olt Gropile din Podul Olt -‘test’ pentru șoferiTraficul a fost din nou dat peste cap în această dimineață de gropile apărute în terasamentul Podului Olt și denivelărilor mari datorate traficului greu pe vreme de caniculă. Lucrările de refacere a carosabilului dau bătăi de cap șoferilor, circulația în zonă desfășurându-se cu dificultate.

”Având în vedere lucrările de întreținere la partea carosabila a podului Olt,  s-a format coloana în așteptare pe sensul Craiova- Slatina de la km 49(Podul Olt) până la km 42(Ganeasa), iar pe sensul Slatina-Craiova până în sensul giratoriu de pe str. Pitesti intersectie cu str. Cornișei(varianta Oituz). Se circulă alternativ, polițiștii rutieri fiind prezenți în zonă pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier!”, transmite IPJ Olt.

Podul va intra în reparație capitală , iar valoarea estimată, fără TVA, a investiţiei este de 26,35 milioane lei, finanţarea fiind asigurată cu bani de la bugetul de stat.

Pentru o perioadă de 12 luni, cât vor dura lucrările, traficul va fi redirecționat pe o rută ocolitoare de circa 33 de km. Traficul va fi deviat din localitatea Găneasa- DN 65, pe DN 64, pe o lungime de aproximativ 15 km, până în localitatea Strejești. Din DN 64, unde se va amenaja o intersecţie de tip giratoriu, traficul va fi deviat pe DJ 546G, pe o lungime de 5.7 km, apoi pe DJ 546, pe o lungime de 12,2 km, revenind în DN 65, în Slatina. Deci ruta va fi Găneasa – Strejeşti – barajul de la Moşteni – Curtişoara – Slatina.

Potrivit Ministerului Transporturilor, podul Olt este degradat în proporție de 80%, au apărut coroziunile prin oxidare-rugină, iar calea de rulare are asfalt vălurit și crăpat, rosturi de dilatație degradate și parapete de siguranță deteriorate.

Lasă un răspuns