Cristian Popescu a fost suspendat din funcție

cristian popescu

cristian_popescu Cristian Popescu a fost suspendat din funcțieProcurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, Cristian Popescu, cel care s-a ocupat de cazul sechestrării Alexandrei Măceșanu și a interzis polițiștilor să percheziționeze casa suspectului Gheorghe Dincă până dimineața, a fost suspendat din funcție de către CSM.

Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Cristian Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. ‘În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal‘, a transmis printr-un comunicat Inspecţia Judiciară.

Astăzi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM a decis ca procurorul caracalean să fie suspendat din funcţie.

Lasă un răspuns