Defibrilatoare mobile în Zahana și Progresu

defibrilator rotari

defibrilator_rotari Defibrilatoare mobile în Zahana și ProgresuMembrii Clubului Rotary au reuțit să strângă banii necesari pentru achiziționarea a două defibrilatoare ce vor fi aplasate in două centre comerciale din Zahana și Progresul. 

Valoarea celor două aparate performante este de 13.000 de lei, iar pe 25 august acestea vor putea fi folosite

Proiectul rotaryenilor de anul acesta, prin care doreau achizitionarea unor defibrilatoare, este spre final. In luna mai membrii clubului Rotary au organizat balul anul ce a avut drept oboiectiv strângerea de fonduri pentru achziționarea unor defibrilaotoare ce vor fi amplasate in spatii publice. Aceștia au reușit să strângă suma de 13.000, bani cu acre au fost achizitioanate doua aparate performante

Potrivit Cristinei Munteanu, coordonatorul proiectului a declarat că:’am reușit să cumpărăm două defibrilatoare ce au costat 13.000 de lei. Acestea vor fi amplasate in două centre comerciale din Zahana și Progresu. In acest moment, prin intermediul Crucii Roșii va fi instruit personalul respectivelor magazine’.

 Pe 25 august urmează ca aceste aparate să fie efectiv puse in functiune. Astfel de proiecte au fost derulate și in alte orase din tară, și nu de putine ori au fost folosite cu succes.

In acest moment Politia Slatina are in dotare un defibrilator cardiac. Acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor de salvare este importantă. Folosirea unui defibrilator este fosrte ușoară, efectiv și un copil de 8 ani il poate utiliza.

Lasă un răspuns