O minoră a dispărut de acasă, din Slatina

disparutaaaaaaaaaaaa

disparutaaaaaaaaaaaa O minoră a dispărut de acasă, din SlatinaAstăzi incă o minoră a dispărut in Olt. O fată în vârstă de 16 ani a dispărut din Slatina, poliţia fiind sesizată.

Tânăra se numeşte Popa Elena Claudia, are 16 ani şi beneficiază de măsură de protecţie specială, fiind în plasament la D.G.A.S.P.C. Olt. Fata nu a mai revenit, duminică,  în centrul de plasament, după ce a plecat în jurul orei 19.30, minora, în timp ce se afla în zona unui supermarket din municipiul Slatina. Fata ar fi plecat fără acordul educatorului de serviciu. „La data plecării, minora era îmbrăcată cu pantaloni(colanţi) cu imprimeu tip camuflaj, tricou negru şi purta tenişi negri cu talpa albă.

Semnalmente: înălţime aproximativ 1,65 m , greutate 75 kg , constituie atletică, ten deschis, ochi căprui, păr şaten, vopsit roşu, tuns scurt. Persoanele, care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află, sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie“, transmis IPJ Olt.
Conform declaraţiilor directorului DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, fata se află de doi ani în sistemul de protecţie, fiind preluată de autorităţi după ce s-a sesizat că tatăl fetei a scăpat-o de sub control, mama părăsindu-şi familia cu mai mulţi ani în urmă. Nu ar fi pentru prima dată când fata părăseşte centrul, la 3-4 luni intervenind câte un astfel de episod, anunţat, a mai spus directorul DGASPC, de fiecare dată la poliţie. De obicei fata revine după câteva zile, motivând că în timpul cât a lipsit a locuit la prieteni. „E o problemă şi chiar m-am gândit să solicităm iniţierea unui proiect legislativ pentru rezolvarea acestei probleme, în sensul că o persoană majoră care permite unui minor să locuiască în locuinţa acesteia să fie trasă la răspundere. Astăzi, dacă minorul are peste 15 ani şi nu locuieşte acolo împotriva voinţei lui nu ai ce să faci. Avem pericolul lover-boy, de exemplu“, a mai spus Piroşca.

Lasă un răspuns