Cumpănașu cere audierea parlamentarilor de Olt, în cazul de la Caracal

cumpanasu olt

cumpanasu_olt Cumpănașu cere audierea parlamentarilor de Olt, în cazul de la CaracalAlexandru Cumpănașu a anunțat, pe Facebook, faptul că astăzi, va depune o solicitare în care vrea audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile din județ.

”Dragi români, astăzi la ORA 13.00, voi depune la Parchetul General o solicitare (parte a plângerii penale inițiale) pentru audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile interlope din județ.

Conform atribuțiilor, parlamentarii sunt reprezentanții cetățenilor și au obligația ajutării acestora, dar și cunoașterii problemelor din circumsctipție. Este IMPOSIBIL ca presa de la București să știe mai multe despre clanurile interlope din Olt decât cei care 2 zile pe săptămână au obligația să culeagă informații despre orice probleme au cetățenii.

Este important de stabilit de către anchetatori harta clanurilor interlope din județul Olt în acest caz. Voi solicita și efectuarea de cercetări cu privire la posibila implicare a liderilor politici locali (membri ai Parlamentului sau nu) în protejarea sau dezvoltarea acestor rețele infracționale cărora le-a căzut victimă Alexandra și nu numai.

De asemenea, voi solicita efectuarea de cercetări împreună cu parchetul din Italia, Spania și Marea Britanie atfel încât să se verifice în ce măsură Alexandra, dar și alte fete din județul Olt au căzut victime unor rețele internaționale de trafic de persoane”, a scris unchiul Alexandrei pe Facebook. 

Acesta a reiterat faptul că nu crede în povestea autorităților, potrivit căreia suspectul în acest caz ar fi acționat de unul singur.

”Voi solicita și lămuriri cu privire la procedura ce trebuie urmată pentru a realiza expertiza internatională. Nu cred nicio secundă în povestea servită tot mai mult cu monstrul din Caracal care a acționat singur. Adevărul trebuie să iasă la iveală!”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Unchiul Alexandrei a criticat dur şi intervenţia în media a primarului Caracalului, Liviu Radu, care a spus că oraşul Caracal este un oraş liniştit şi că el nu are cunoştinţă de activitatea clanurilor interlope.  „Mie nu mi se pare nici incompetenţă, nici iresponsabilitate, mi se pare că omul acesta pur şi simplu acoperă tot ce se întâmplă în oraşul ăla. Vă daţi seama, ca primar – descoperim noi, descoperiţi dumneavoastră, oamenii din oraş, ştiri despre ce clanuri se bat pe-acolo, pentru tot felul de contracte, tot felul de servicii pe care le oferă primăria sau alţii, dar dânsul nu ştie. Ei, eu cred că este o formă de complicitate a domnului primar, dacă mă întrebaţi pe mine, cu aceste clanuri, de aceea am precizat, în a doua parte a plângerii, că nu doar parlamentarii, ci şi politicienii locali, inclusiv primarii, trebuiesc audiaţi. Pentru că acest om ne spune ce? Ceea ce caută autorităţile toate să ne spună de câteva zile: că eu sunt doar un nebun, nu există crimă organizată, nu există reţele mafiote în ţara asta, nu există reţea de trafic de persoane, totu-i bine, totu-i frumos, sunăm la 112, s-avem încredere, şi aşa mai departe. Pe bune, acum?!“, a continuat Cumpănaşu.

Acesta s-a referit concret la legăturile omului de afaceri Remus Rădoi (condamnat în trecut pentru că a snopit în bătaie un rival, invocând legitima apărare şi cel care a fost sunat de adjunctul comandantului IPJ, Eugen Alexe, în seara în care poliţiştii o căutau pe Alexandra şi i s-a cerut ajutorul ), administratorul mai multor firme de pază care au contracte cu o mulţime de societăţi şi instituţii ale statului, inclusiv cu Primăria Caracal, cu şefii din poliţie şi cu politicienii. „Este vorba despre servicii de pază şi protecţie care sunt exceptate de la legea achiziţiilor publice, poate puţină lume ştie lucrul ăsta, că sunt contracte care se acordă în mod direct, fără să fie nicio procedură, iar asta înseamnă că respectivele instituţii… Dacă vă veţi uita care sunt instituţiile care au lucrat cu respectivele firme veţi vedea şi cine sunt băieţii, cei care îl susţin pe acel individ în oraşul ăla sau în judeţul ăla. N-o să-mi spuneţi mie acum că, practic, oamenii care au acest gen de serviciu, în judeţul şi în oraşul ăla atât de infectat de infracţionalitate sunt nişte oameni ca nişte îngeri. De aceea vă spun, nu vreau să spun mai mult, (…) altfel iarăşi o să se spună că mă antepronunţ eu. Eu sunt absolut convins (…) că există o complicitate majoră şi că toţi oamenii ăştia trebuie să răspundă pentru faptul că Alexandra sau Luiza sau alţii au murit… Reţelele alea nu funcţionează de capul lor, dacă acest bărbat făcea parte dintr-o reţea locală sau internaţională de trafic de persoane, ele sunt conectate la tot ce înseamnă infracţionalitate locală. Aşa că să nu-mi servească mie poeme din astea «mortu-i de vină», nu există nicio legătură, totu-i fain, totu-i frumos, dar de ce să nu ne-ntoarcem noi la viaţa de dinainte şi să fie România de dinainte, aia găunoasă şi plină de probleme. Ei, uite că eu nu vreau să fac asta!“, a mai spus Cumpănaşu.

Lasă un răspuns