6 olteni primesc bani pentru ‘Usturoi’

usturoi

usturoi 6 olteni primesc bani pentru ‘Usturoi’In perioada următoare, 6 fermieri olteni vor avea în conturi 3000 de euro. Acești bani vor veni de la Ministerul Agricuturii. Fermierii care s-au înscris în programul ’Urstroiul’ , și au depus documente justificative care atestă comercializarea acestuia vor primi banii. Initial, la nivelul judetului Olt am avut 27 de fermieri inscrisși, dar nu au reușit să vândă până acum cantitatea  impusă in program.

‘ Am transmis către minister tabelul pentru a primi banii pentru cei șase fermieri inscriși in program. Săptămâna viitoare așteptăm banii pentru aceștia’, a spus Ion Anuța, director adjunct al DAJ Olt.

Cei 6 fermieri sunt din Vișina, Sîrbii Măgura și Băbiciu iar ei au reușit indeplinească condițiile programului.Ajutorul de minimis se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranşă/an. Programul pentru sprijinirea cultivatorilor de usturoi fiind programat să se deruleze pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019 – 2021. Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere. Documentele justificative, adică bonul fiscal, factura, fila, filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la DAJ Olt până la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Lasă un răspuns