ISJ testează 32 de directori

isj olt

isj oltTimp de trei zile 32 de dascăli participă la concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct prin detaşare în interesul învăţământului. Vorbim de  6 posturi de director adjunct, unul de coordonator CJRAE și 25 de director plin.

Conform declaraţiilor inspectorului şcolar general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mariana Gheorghe, 32 profesori sau înscris pentru selecţie, pentru 31 dintre posturi. În timp ce pentru Şcoala Gimnazială Mihăieşti nu a fost depusă nicio candidatură, pentru Şcoala Gimnazială Traianu sunt două. Candidaţii sunt, în marea lor majoritate, actualii directori, cărora le-a exprirat delegarea.

‘Pentru cele 32 de posture avem 32 de candidați. Pentru unitatea din Traianu avem doi candidați pe loc, in timp ce la Mihăiești nu avem pe nimeni. Acoal urmează să discutăm cu cancelaria să găsim o soluție până la 1 septembrie’, a completat Mariana Gheorghe.

Cele 32 poziţii au rămas vacante fie pentru că foştii directori au demisionat, fie pentru că au fost demişi din cauza unor probleme identificate în activitatea managerială a acestora. Rezultatele concursului vor fi afisate pe 16 august.

În judeţul Olt sunt 164 şcoli cu personalitate juridică, în 132 dintre ele posturile fiind ocupate de directori care au promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Şi mandatele acestora expiră în următorii doi ani, 2020, respectiv 2021.
 {module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura