Pleșoiu, în sărbătoare de Ziua Comunei

Pleșoiu 2019

DSC_0030 Pleșoiu, în sărbătoare de Ziua ComuneiPe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, sătenii din comuna olteană Pleșoiu s-au adunat, duminică, să serbeze Ziua Legumicultorului Pleșoian împreună cu invitaţii lor. Pleșoiu și-a primenit fața, și-a pus straie de sărbătoare și s-a bucurat, cu mic cu mare, de frumosul eveniment. O sărbătoare aparte, o explozie de bucurie, care a adunat întreaga comunitate în frumoasa poiană din apropierea primăriei.

DSC_0545 Pleșoiu, în sărbătoare de Ziua ComuneiAutorităţile au reuşit să le ofere locuitorilor un eveniment deosebit, cu manifestări ce au satisfăcut toate gusturile. A fost cea de-a treia aniversare a localității, al treilea an de când locuitorii împreună cu primarul Valerică Măndescu au cinstit frumoasa lor comună. Localnicii și-au dorit să aibă și ei un astfel de eveniment și iată că primarul și Consiliul Local le-au oferit momentul de veselie, pe care îl meritau.

Este un prilej de a socializa, o ocazie pentru aleși de a mai sta de vorbă cu cetățenii, de a le afla păsurile și dorințele, altfel decât într-un mediu oficial, în cadrul primăriei. Este o zi pe care primarul le-a dedicat-o tuturor locuitorilor comunei și s-a bucurat nespus de mult să fie alături de ei în aceste clipe minunate. Edilul comunei a primit și oaspeți de seamă, alături la acest eveniment au fost și senatorul de Olt, Renică Diacomescu, deputatul de Olt, Marius Iancu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, dar și alți importanți directori de instituții deconcentrate din județ.

DSC_0138 Pleșoiu, în sărbătoare de Ziua ComuneiIată-ne din nou împreună bucurându-ne de acestă zi frumoasă. În calitate de reprezentant oficial al acestei comunități locale, mă bucur și salut din nou prezența tuturor la acest eveniment, pe care mi-l doresc mai amplu, mai frumos, mai bogat sentimental, cu fiecare an ce trece. Dumnezeu a vrut să fim din nou împreună și în acest an, pentru a ne bucura de ceea ce am realizat fiecare. Și nu sunt puține lucruri duse la bun sfârșit. Oamenii localității noastre știu să muncească, dar știu și să se veselească la ceas de sărbătoare“, a spus Valerică Măndescu, primarul localității Pleșoiu, aflat în mijocul comunității pe care o conduce cu cinste.

DSC_0317 Pleșoiu, în sărbătoare de Ziua ComuneiPe scenă au urcat și cinci cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cele cinci familii au fost premiate și sărbătorite cum se cuvine de autoritățile locale.

Deliciul evenimentului a fost concertul de muzică populară care a răsunat până în satele vecine. Sub egida directorului artistic MUSIC Show-Costel David toți cei prezenți au luat parte la un eveniment de marcă. Pe scenă au urcat Niculina Stoican, Emilia Ghinescu, Dorina Mete, Costel David, Ștefan Minulescu, Romică David şi, nu în ultimul rând, Ansamblul folcloric „Mugurașii Oltului”, cei care au și deschis spectacolul artistic. Pe acorduri de muzică, localnicii au încins hora tineri și bătrâni. „Nu-ți stau picioarele pe loc când îți cântă Niculina Stoican «Danțul ca la Mehedinți»“, spuneau oamenii.

Atmosfera a fost plină de dans și voie bună și pe ritmurile artistului Costel David, cel care i-a scos la dans pe mai toți cei prezenți la sărbătoare. Cei care au rămas până târziu în noapte au dansat pe ritmurile lui Richy B LATINO.

Seara târziu, cerul a fost luminat de focul de artificii, semn că sărbătoarea s-a încheiat. Primarul și oamenii dragi lui vor rămâne cu frumoase amintiri de la cea de-a treia ediție a Zilei Comunei Pleșoiu, privind cu speranță spre viitor.

{youtube}FouDwwblj6I{/youtube}

Lasă un răspuns