Sistem de iluminat public de 23 de milioane de lei, în Slatina

sistem de iluminat public

sistem_de_iluminat_public Sistem de iluminat public de 23 de milioane de lei, în SlatinaIn următorii trei ani în Slatina se schimbă tot sistemul de iluminat public. Municipalitatea a primit undă verde pentru implemnatarea proiectului ce prevede  modernizarea, eficientizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din Slatina, proiect în valoarea de peste 22 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Noul sistem  de iluminat public stradal presupiune reducerea consumului de energie electrică dar si extinderea  retelei cu 5 kilometri pe strada Pitesti. Proiectul presupune schimbarea 1216 corpuri de iluminat cu LED-uri, sistem de teledetecție, extinderea rețelei cu 96 de stâlpi noi. Proiectul presupune modernizarea a peste 15 km de sistem de iluminat. Odată cu implementarea acestui proiect se va face atât economie, dar va fi protejat și mediul, practic  emisiile de carbon vor fi reduse la jumătate.

emil_mot_iluminat_public Sistem de iluminat public de 23 de milioane de lei, în Slatina

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructura sistemului de iluminat public din municipiul Slatina, concomitent cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Consumul anual de energie primară va fi redus cu 392,2 kilowaţi oră pe an, iar gazele cu efect de seră vor scădea cu 52,12%”, a afirmat Moţ.

 In acest moment sistemul de iluminat public are 61 de km, iar in urma implementării se vor face atât modernizari cât și extinderi in zone unde nu există. Investiţia vizează următoarele străzi din Slatina: Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul A.I. Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti, Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu,Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran, Grădişte.

Iluminatul public va fi controlat prin telegestiune, iar centrul de comandă va fi amplasat in sediul DASIP.

Lasă un răspuns