‘RomulaFest’, un festival unic la Dobrosloveni

romulafest

romulafest ‘RomulaFest’, un festival unic la DobrosloveniTimp de patru zile, la Dobrosloveni va avea loc Festivalul de tradiții şi obiceiuri romane „RomulaFest”. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Prima zi a festivalului va debuta cu o paradă militară și demonstrații de luptă ale legiunii romane. În cea de a doua zi, după conferința de presă, vor fi deschise publicului taberele antice: bucătărie antică, metaloplastie, ateliere de prelucrare a lemnului, de fierărie, țesătorie și monetărie, tir cu arcul, confecționare armuri și zale și tratamente antice în materie de cosmetică. Seara va continua la ora 20.00 cu un concert, iar de la ora 22.00 participanții vor lua parte la ritualul „Focul lui Zamolxes”.

In cea de-a treia zi a festivalului vor fi redeschise atelierele antice, iar de la ora 16.00 participanții vor putea vedea cum se țineau ritualurile antice privind nunta dacică, nunta romană, cum se luptau gladiatorii și fragmente de dansuri antice. Totodată, seara, participanții vor mai putea afla amănunte despre cea de- a doua expediție a lui Traian în Dacia, iar finalul va fi unul melodios. Seara se va incheia cu un concert. În ultima zi a festivalului vor fi redeschise atelierele antice, vor fi redate ritualuri ale gladiatorilor, iar după-amiază  va avea loc ultima confruntare între daci și romani.

Festivalul se va desfăşura în satul Reşca, comuna Dobrosloveni, vis-a-vis de moara din sat.

Lasă un răspuns