Siminica Mirea, senator PSD Olt cere schimbarea codului penal

siminica cod penal

siminica_cod_penal Siminica Mirea, senator PSD Olt cere schimbarea codului penalSenatorul PSD de Olt Siminica Mirea a depus, în Parlament, un proiect legislativ care vizează permisiunea oricărei persoane de a pătrunde într-o locuință, fără mandat de percheziție domiciliară, atunci când există suspiciuni că viața unei persoane este în pericol sau că aceasta a fost răpită.

Conform proiectului de lege depus la Senat, la articolul 157 din Codul de Procedură Penală, se adaugă un al treilea alineat care prevede: “Prin excepție, este permisă pătrunderea oricărei pesoane în domiciliu, fără emiterea unui mandat de percheziție domiciliară, atunci când există indicii temeinice privind existența unei primejdii privind viața sau integritatea fizică a unei persoane și este necesară pătrunderea pentru înlăturarea acesteia”.

Dacă ar fi votat și promulgat, articolul parlamentarului PSD de Olt ar fi al treilea alineat în acest articol.

Propunerea legislativă inaintată de senatorul PSD de Olt vine in contextul evenimentelor intâmplate in iulie la Caracal, in contextul intervențiilor oamenilor legii, in timpul nopții, in locuința unei persoane fără mandat. Proiectul mai prevede inăsprirea termenilor de eliberare condiționată in cazul detenției pe viață, cel condamnat trebuind să execute 20 de ani din pedeapsa, să aibă o bună conduită, să nu fie considerat un pericol pentru societate și să nu fi săvârșit infracțiunea de omor calificat.

Proiectul de lege mai prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 8 ani pentru lipsirea de libertare in mod ilegal a unei persoane și pedeapsa cu închisoarea, de la 6 luni la 2 ani pentru supravegherea nelegitimă și fără drept a unei persoane sau a locuinței acesteia.
Propunerea Senatoarei de Olt mai prevede pedepse de la o luna la 2 ani pentru transmiterea de amenințări prin telefon sau alte mijloace de comunicare, pedeapsa putând varia in funcție de gravitatea faptei.
In continuare, proiectul mai propune pedepse cu închisoarea de la 2 la 5 ani, pentru supunerea unei persoane la muncă forțată, iar articolul 222 din Codul Penal, cu privire la racolarea de minori in scopuri sexuale, va prevedea pedeapsa cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani, in loc de maxim un an, cum era prevăzut in legea inițială.
Proiectul legislativ mai urmărește modificarea Articolului 223 din Codul Penal, care va avea următorul cuprins: “Pretinderea in mod repetat de favoruri de natură sexuală in cadrul unei relații de muncă sau al unei relații similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă intr-o situație umilitoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Lasă un răspuns