Peste o sută de școli fără avizul DSP

isjjjjj

isjjjjj Peste o sută de școli fără avizul DSPMai este o lună până va suna colpoțelul noului an școlar , iar autoritățile numără unitățile de invațământ fără autorizație sanitară.

În Olt  peste 73% din unităţile şcolare au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare. Din totalul de aproape 500 de corpuri de clădiri de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt un număr de 130 corpuri de clădiri nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete, cauzele  care  duc la cestă situație  sunt lipsa sursei  proprie de apă potabilă, lipsa de apă curentă, calitatea necorespunzătoare a apei, dar și altele.

„Pentru anul școlar 2019-2020, aproximativ 73,02 la sută din unitățile școlare au autorizație sanitară de funcționarscoli_fara_aviz Peste o sută de școli fără avizul DSPe. Din totalul de 493 de corpuri de clădiri de unități de învățământ preuniversitar de stat din județul Olt,  un număr de 130 corpuri de clădiri nu dețin autorizație sanitare de funcționare. Cauzele care determină neîncadrarea în exigențele regulilor de funcționare igienico-sanitare de acordarea autorizației sanitare de funcționare: lipsă sursă proprie de apă potabilă sau lipsă apă curentă, calitatea necorespunzătoare a apei, clădiri care au în componență construcții deteriorate la fațade , pereți exteriori, tavane, acoperișuri, iluminat natural sau artificial necorespunzător”, a precizat șeful IȘJ Olt.

Lasă un răspuns