RomulaFest, primul festival roman din țară

romula

romula RomulaFest, primul festival roman din țarăÎn acestă perioadă, primăria Dobrosloveni desfășoară RomulaFest, un festival roman, care își propune să reînvie istoria, tehnicile de luptă și modul de viață al strămoșilor noștri.

RomulaFest, primul festival medieval organizat de o localitate rurală din România, Primăria Dobrosloveni, a început aseară. Cu torțe în mână, trupele de daci și romani i-au invitat de oamenii locului la festival. Demonstrația a avut loc în fața Primăriei Caracal, scopul fiind  acela de a atrage cât mai mulți vizitatori la festivalul din comuna vecină.dobrosloveni_romula RomulaFest, primul festival roman din țară

Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, promotorul acestui festival, i-a invitat pe toți cei pasionați de istorie să ia parte la activitățile festivalului. De astăzi și până duminică după-amiază se desfășoară ateliere, dar și lupte demonstrative între daci și romani, în satul istoric Reșca din Dobrosloveni.

În cele trei zile de festival, curioşii pot vedea secvenţe reconstruite de actori profesionişti din viaţa de acum 2000 de ani. Sunt ateliere de bucătărie antică, metaloplastie, prelucrare a lemnului, fierărie, ţesătorie, monetărie, dar şi tir cu arcul, confecţionarea de armuri şi zale şi chiar tratamente cosmetice antice, consultanţii pentru realizarea acestui program fiind din partea partenerilor bulgari.
Pe toată perioada festivalului poate fi vizitat şi şantierul arheologic deschis cu zeci de ani în urmă şi din care specialiştii încă scot la lumină obiecte de mare valoare, fiind cunoscut faptul că satul Reşca, unde se desfăşoară evenimentul aflat la prima ediţie, este construit pe vatra vechii Romula sau Roama Mică.romula_dobrosloveni RomulaFest, primul festival roman din țară

Festivalul de tradiții şi obiceiuri romane „RomulaFest” se desfășoară  in cadrul proiectului „Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria. Bugetul alocat este de 243.000 de euro, bani din care au fost achizitionate 32 de costume antice și materiallele necesarea pentru organizarea acestui festival și in anii urmatori.

Lasă un răspuns