SCANDALOS:Un iubitor de animale ce maltratează câinii

cainii cezieni

cainii_cezieni SCANDALOS:Un iubitor de animale ce maltratează câiniiPe rețelele de socializare postează a fi un iubitor de animale, dar se pare că cei 30 de câini pe acre ii ingrijește sunt ținuți in condiții greu de imaginat. Proprietarul unui adăpost de animale din Cezieni, Vasile Temelie și-a pus in cap nu numai opinia publică, ci și autoritățile, după de pe Facebook au apărut imagini infiorătoare din adăpostul lui.

Mai multe fotografii şi filmuleţe dintr-un adăpost ilegal pentru câini au fost postate pe Facebook, îngrozindu-i pe iubitorii de animale. Într-unul dintre filmuleţe se observă chiar un câine arzând, cel mai probabil mort din cauza îngrijirii precare.

 Animale care se bat pe mâncare, mizerie în adăpost şi, cel mai grav, un foc în care arde, cel mai probabil, cadavrul unui câine sunt înfăţişate pe contul de Facebook Ham România. Autorităţile, deşi nu pot confirma autenticitatea înregistrărilor, confirmă în schimb că pe numele proprietarului adăpostului, Vasile Temelie, sunt înregistrate mai multe plângeri, având la bază motive diverse. caini_2_cezieni SCANDALOS:Un iubitor de animale ce maltratează câiniiCei care au făcut publice imaginile spun însă că la mijloc ar fi nu dragostea pentru animale, ci donaţiile consistente care vin din străinătate pentru respectivele animale, o adevărată sursă de bani pentru proprietar.Primarul comunei Cezieni, localitatea aflată la 10 kilometri distanţă de Caracal, în care funcţionează adăpostul, a explicat cum a fost înfiinţat acest adăpost, cu mai mult de doi ani în urmă.

‘Nu este societate, nu este autorizat şi ne face probleme cu carul. Este un individ care are o experienţă la un adăpost de câini din Bucureşti, a venit la Cezieni, părinţii au ceva pământ în zonă acolo şi şi-au făcut o construcţie. A încercat să facă construcţia, Consiliul Judeţean i-a dat o amendă pentru că a construit ilegal…  Are acum, înţeleg, în jur de 30 de câini, dar a avut şi peste 100, cred, nu este autorizat de niciun fel, e dreptul lui, după cum spune DSVSA-ul, să ţină câţi câini doreşte acolo. Am adrese făcute către ei, nu ştiu câte. Nefiind autorizaţi, este dreptul lor (n.r. – al DSVSA) să se lege de cei care încalcă legea privind protecţia animalelor“, a declarat primarul comunei Cezieni, Dănuţ Guşatu.
Adrese au fost făcute, de la primărie, nu doar către DSVSA, ci şi către Poliţie, către Direcţia de Sănătate Publică şi Protecţia Mediului, însă niciuna dintre instituţii nu a indicat vreo soluţie.Între timp, către primărie, de data aceasta, de două zile curs plângerile şi sesizările, venite din parte diverselor asociaţii ale iubitorilor de animale, din toată ţara. De altfel, am incercat să luam legătura și cu propietarul adăpostului, dar din păcate acesta nu este de găsit.

Lasă un răspuns