Viorica Dăncilă, prezidențiabilul PSD

dancila

 dancila Viorica Dăncilă, prezidențiabilul PSDCongresul PSD privind lansarea oficială a candidaturii Viorică Dăncilă s-a desfășurat  la Parlament.

La eveniment a participat și preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Sergei Stanishev. Acesta a şi susţinut un discurs de susţinere a candidatei PSD la prezidenţiale. În plus, Stanişev a anunţat dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD, tomai „datorită Vioricăi Dăncilă“.

El a mai afirmat că socialiştii europeni o sprijină pe Dăncilă şi au încredere în angajamentul şi activitatea sa ca lider şi ca premier. În discursul său, Sergei Stanishev a lăudat PSD „pentru că a mărit salariile şi pensiile românilor“.

La începutul evenimentului au rulat mesaje de laudă pentru Viorica Dăncilă din partea premierului Albaniei şi al Macedoniei. Dăncilă a intrat în sala Parlamentului pe melodia „Eye of the tiger”, din filmul Rocky 3, cântată de Survivor.

Evenimentul a început cu intonarea live a imnului naţional de către o cântăreaţă îmbrăcată în port naţional. De la Congresul PSD a lipsit Ilie Năstase. Şi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, este absent de la evenimentul social-democraţilor. El ar fi dorit să fie candidatul alianţei PSD – ALDE la alegerile prezidenţiale.

Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Dăncilă drept candidatul partidului la prezidenţiale

Social-democraţii au validat-o pe 23 iulie, în şedinţa Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu şi liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea. Ei s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Fostul premier Victor Ponta nu a luat parte la eveniment. El a publicat însă pe Facebook discursul pe care îl avea pregătit pentru Congresul PSD, la care nu a mai mers din cauza tensiunilor apărute.

Ponta le-a propus social-democraţilor un nou guvern alături de Pro România şi critică alegerea PSD pentru prezidenţiale.

Lasă un răspuns