Marius Iancu îi susține pe crescătorii de animale

deputat marius iancu

deputat-marius-iancu Marius Iancu îi susține pe crescătorii de animaleDeputatul PSD Marius Iancu susține fermierii, fie ai agricultori sau crescători de animale. Unul dintre proiectele de act normativ ce ar putea intra în vigoare în această toamnă, după ce va trece de votul deputaților, prevede acordarea de sprijin financiar crescătorilor de bovine din rasele autohtone.

Proiectului „Programul de susţinere a crescătorilor de taurine din rasele Bălţata Românească, Brună şi Sura de Stepă”  a fost adoptat de Senat în sesiunea trecută, iar în această toamnă urmează să primeascăși votul aleșilor din Camera deputaților, care este decisiv.

El prevede acordarea de ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiţii în ferme şi adăposturi cu capacităţi cuprinse între 30 şi 300 de locuri.

Programul se dorește a fi unul multianual de susținere a crescătorilor de bovine din rasele Bălţata românescă, Brună şi Sura de stepă. Banii accesați pot fi utilizați pentru investiţii pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducţie, precum şi pentru stimulare a asocierii în cooperative.

Fondurile destinate programului pentru perioada 2018-2020 vor fi asigurați din bugetul Ministerului Agriculturii.

Lasă un răspuns