Polițiștii caracaleni ‘testați’ de o tânără ‘glumeață’

sechestratacaracal

sechestratacaracal Polițiștii caracaleni ‘testați’ de o tânără ‘glumeață’Timp de 12 ore au căutat poliţiştii,  duminică, 26 august 2019, o fată care a sunat la 112 şi le-a spus că ar fi sechestrată în Caracal. La exact o lună de la apelul Alexandrei Măceşanu, o tânără în vârstă de 17 ani a sunat la 112 şi a spus că este sechestrată într-o locuinţă din Caracal. Poliţiştii au ajuns acolo după 12 ore. 

 O fată în vârstă de 17 ani, din Caracal,  a sunat duminică, 25 august 2019, în jurul orei 13,00, la 112 şi a anunţat că ar fi sechstrată într-o locuinţă din Caracal. Fata nu a vrut să îşi declare datele, însă poliţiştii ar fi identificat-o în cele din urmă, după 12 ore de căutări. Istoria se repeta la Caracal, la o lină de la apelul Alexandrei Măceşanu la 112, chiar dacă de data aceasta ar fi fost la mijloc o „glumă“. O fată în vârstă de 17 ani a sunat, duminică, 25 august 2019, în jurul orei 13.00, anunţând că a fost sechestrată într-o locuinţă din Caracal. Nu le-ar fi dat poliţiştilor alte detalii, spun reprezentanţii IPJ Olt, care au mai transmis că au reuşit să ajungă la adresa de la care s-a efectuat apelul, o casă de pe strada Petre Puican, din municipiul Caracal, după 12 ore. Fata care a apelat 112 le-ar fi spus poliţiştilor doar că a fost sechestrată, după care ar fi întrerupt apelul. Poliţiştii au încercat să o sune, fără succes, aflând după 12 ore că imediat după apel fata a scos cartela din telefon. După apelul fetei, a venit un alt apel, al unei femei care s-a recomandat ca fiind cumnata primei persoane şi care ar fi explicat că a fost o glumă. Poliţiştii din Caracal ar fi continuat însă misiunea, descoperind adresa, „prin mijloace specifice“, după 12 ore. Nu au mai găsit persoana care a apelat 112 acasă, au găsit în schimb telefonul de pe care s-a produs apelul şi pe cumnata care a explicat, din nou, că a fost o glumă şi că fata de 17 ani este în vizită la o prietenă.

 „Duminică, 25 august a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o persoană care nu a vrut să îşi furnizeze datele de identificare, cu privire la faptul că ar fi fost sechestrată într-o locuinţă de pe raza municipiului Caracal. Ca urmare a acestui fapt, la nivelul Poliţiei municipiul Caracal s-a constituit un dispozitiv format din aproximativ 20 de poliţişti, sprijiniţi de forţe ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, care au efectuat activităţi de căutare a celei în cauză“, a transmis IPJ Olt.

După 12 ore, „în condiţiile în care în urma apelului nu au fost furnizate informaţii care ar fi putut fi exploatate“, spun poliţiştii, aceştia au constatat că „aspectele sesizate nu s-au confirmat“.

Tânăra, care are de plătit acum o amendă de 500 lei, a fost audiată luni, 2 august 2019, la Poliţia Municipiului Caracal. Reprezentanții IPJ Olt spun că în ultima lună numărul apelurilor către 112 s-a dublat. De la o medie de 60 de apeluri pe zi, s-a ajuns la 120 de apleluri, multe fiind apeluri anulate in scurt timp. Sunt fosrte mulți părinți care au apelat la poliție să le fie găsit copilil care a plecat din fața blocului în parcul din apropierea locuinței. Aceasta este isteria creată după cazul Caracal.

Lasă un răspuns