Proiecte pe bani europeni în Dobrosloveni

asfaltari dobrosloveni

asfaltari_dobrosloveni Proiecte pe bani europeni în DobrosloveniÎn Dobrosloveni lucrările la diverse proiecte sunt în toi.  Edilul Gheorghe Tudorașcu  s-a abonat la toate sursele de finanțare doar pentru a-și pune în aplicare toate proiectele. Zeci de proiecte în infrastructura rutieră, educațională și a rețele de apă și canal sunt în curs de implementare.

Edilul din Dobrosloveni este unul dintre primarii care exploatează orice sursă de finanțare doar pentru a-și pune în mișacare proiectele. În acest moment, în comună sunt în derulare mai multe proiecte, toate finanțate prin fonduri europene, diverse măsuri din PNDL sau POR, dar și  prin Programul transfrontalier. Investițiile în introducerea apei  și canalizării în  satele comunei sunt în plină derulare.

Două astfel de proiecte se deruleasă pe măsura 7,2 din PNDL dar și prin lucrări ale Companiei de Apă Olt. Acestea din urmă privesc intoducerea rețelei de apă și canalizarea în satele Reșca și Rescuța, două așezări aflate pe situl arheologic ce se întinde pe o suprafață de 304 hectare, lucru ce îngreunează lucrările. Pentru acestea este nevoie de mai multe avize, inclusiv de la Ministerul Culturii,  iar lucrările se fac manual, pentru a nu distruge eventuale urme ale aseșărilor romane. 

Alimentarea cu apă în mai multe sate ale localității este o prioritate pentru edilul Gheorghe Tudorașcu.

Asfaltarea întregii conume este un proiect ce începe să prindă contur, mai ales că majoritatea se desfășoară în paralel cu introducerea rețelei de apă și canalizare. În acest moment procentul drumurilor comunale ce au fost asfaltate este destul de ridicat.

 ‘Pot spune că în acest moment în comuana Dobrosloveni nu mai există nicio stradă comunală neasfalată. Îm dores ca și drumurile din satele ce formează comuna nostră să le asfaltăm, dar mai întâi trebuie să introducem rețeaua de apă și canalizare’, aspus edilul.

Comuna Dobrosloveni are în alcătuire și alte patru sate, în care se desfășoară lucrări ample de asfaltăre și introducerea rețelei de apă și canal. O parte dintre aceste lucrări urmează să fie finalizate luna viitoare. Prin PNDL și POR avem proiecte de refacerea durmurilor comunale în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, iar lucrările din satul Frăsinet se ridică la 100 de milioane de lei cu TVA.

Lasă un răspuns