Niță caută soluții pentru ca oamenii ALDE să nu își piardă funcțiile

mihai nita alde coalitie

mihai_nita_alde_coalitie Niță caută soluții pentru ca oamenii ALDE să nu își piardă funcțiileOdată cu ruperea Coliției ALDE –PSD încep și problemele. La nivel central oamenii ALDE au rămas fără funcții, urmează ca același lucru să se întâmple și în teritoriu. 

În Olt avem directori de instituții, viceprimari, vicepreședintele CJ și suprefectul care riscă să rămână fără scaune. Mihai Niță speră să renegocieze un accord cu social-democrații olteni. În cazul îna care acesta nu va reuși, vom vedea un exod de plecaări din ALDE Olt. Pe surse am aflat că deja unii și-au dat demisia încă de aseară.

Conducerea ALDE a decis, ieri , ca formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la guvernare. Miniștrii partidului și-au depus astăzi demisiile, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să numească în locul celor 4 miniștri ALDE, intermiari. Decizia vine după ce liderii ALDE și Viorica Dăncilă nu s-au înțeles în privința restructurării guvernului și a unui nou program de guvernare.

 ‘În urma deciziei președintelui Tăriceanu, astăzi, cei patru ministri, secretarii de stat și directorii noștri își vor înainta demisiile’, a spus președintele ALDE Olt.

Dacă la nivel național situația este clară, la nivel local  oamenii ALDE speră ca  intelegerea cu psd –iștii să fie meținută. În sens  contrar mulți director își vor pierde funcțiile. La Olt , în această situație este și Ion Ciugulea, vicepreședintele CJ , dar și prospăt numitul subprefect , Florin Dumitru . Mihai NIță, presedintele ALDE Olt se va întâlni la sfârșitul săptămânii cu conducerea PSD Olt să stabilească un  nou accord pentru lunile care au mai raămas pană la alegerile locale.

’ Acum am o problemă cu oamenii din teritoriu. Nu am înțeles ce vrea să facă domnul președinte Tăriceanu. Vreau ca la sfârșitul săptămânii să mă întâlnesc cu conducerea PSD Olt și să ajungem la un acord prin acre directorii noștri numiți pe funcții, nu cei care u concursuri să poată rămâne pe posturi. Mai sunt funcții importante pe care le deținem, subprefect și vicepreședinte al CJ. Vom vedea cum putem face să nu se schimbe nimic , mai ales că mai sunt câteva luni, șapte, până la alegeri. Noi am ajutat la constituirea unor cosilii locale și poate ajungem la un numitor comun’, a competat Niță.

 Odată cu decizia de a rupe coaliția, Călin Popescu Tăriceanu renunțat la candidatura proprie pentru alegerile prezidențiale și la șefia Senatului. Urmează ca demisia din funcția de președinte al Senatului să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare. ALDE îl va susține la prezidențiale pe Mircea Diaconu, alături de cei din Pro România cu care vor semna o alianță electorală. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

În acest moment, PSD are 204 parlamentari, însă nu sunt excluse și alte plecări spre partidului lui Victor Ponta odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și înființarea unei alianțe cu Pro România.

Lasă un răspuns