Polițistul caracalean dat afară din Poliție

dan dumitrescu

dan_dumitrescu Polițistul caracalean dat afară din PolițieAgentul Dan Dumitrescu de la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Olt a fost destituit din Poliţie după ce a fost cercetat prealabil pentru o presupusă implicare într-un dosar penal privind infracţiuni de criminalitate organizată. În acest dosar, instrumentat sub coordonarea DIICOT Olt, au fost făcute percheziţii, inclusiv acasă la poliţist. 

Poliţia Judeţeană Olt a anunţat, astăzi, că în urma parcurgerii procedurilor legale şi a propunerii Consiliului de Disciplină, agentul a fost destituit din poliţie.

„În urma parcurgerii procedurilor legale şi a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliţie.
Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârşirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare. Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliţie în cauză, cercetare declanşată în urma apariţiei a unor informaţii cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către poliţişti din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la locuinţa lucrătorului de poliţie“, se arată în comunicatul IPJ Olt.

Potrivit unor surse judiciare, agentul destituit a fost polițist de proximitate care în anul 2013 a fost desemnat să se ocupe de zona unei școli din centrul orașului Caracal. În 2016, a candidat pentru un post de execuţie vacant, prin trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie, dar a picat concursul organizat de IPJ Olt cu nota finală 6,25. În 2017, a fost mutat de la Ordine publică la Poliția Rutieră. IPJ Olt a demarat o cercetare preliminară a agentului Cristian Dumitrescu, cercetare declanșată după apariția unor informații privind posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar coordonat de DIICOT Olt, în care se fac cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința polițistului. Descinderea în care ar fi fost arestat și polițistul Dumitrescu a vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în cămătărie și șantaj.  Sindicatele susțin că acesta este un precedent periculos , iar decizia nu are susținere.

,,Eu cred că acestă decizie vine pe baza unei presiuni create de presă. Conducerea a vrut să dea un exemplu  despre ce înseamnă imbunătățirea imaginii polițiștilor. Dar se crează un precedent periculos, ca să dăm afară polițiști pe articole de presă. Sigur, noi, sindicatul, îi vom acorda sprijinul necesar cu privire la sistența juridică în cauză, fiindcă va ataca această propunere”, a declarat Cristel Ioțu, liderul Sindicatului Polițiștilor Olt.
Poliţistul cercetat de anchetatorii antidrog într-un dosar încă netrimis în judecată chiar adcă  descinderile în acest caz au fost făcute în urmă cu patru luni. Odată cu izbucnirea scandalului de la Caracal, referirile la poliţistul cercetat au continuat, şeful firmei de pază din Caracal solicitat chiar de adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe să sprijine cu informaţii în operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu, Remus Rădoi, readucând în discuţie ancheta eşuată, sugera acesta, a DIICOT Olt. Rădoi acuza că la poliţistul proaspăt destituit anchetatorii nu ar mai fi descins, invocându-se că nu au existat informaţii certe despre adresă. Despre acelaşi poliţist, Rădoi mai spunea că există mărturii în dosar că acesta consuma droguri de mare risc în compania martorilor din dosar.

Lasă un răspuns