Siminica Mirea a iniţiat un nou proiect

siminica mirea

siminica mirea

Senatorul Siminica Mirea a iniţiat un proiect care propune ca primarii și consilierii locali ar trebui să stea în funcție 5 ani, nu doar 4 cât ține acum un mandat, pentru că timpul nu le ajunge să-și ducă la îndeplinire promisiunile electorale.

 

Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor generali se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Consiliului Legislativ a dat aviz favorabil acestui proiect deoarece respectă normele legislative; însă, în propunerea legislativă, asupra amendatului consiliului judeţean nu se face nicio referire.

Anca Spiridon

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura