Un senator oltean susține „Ziua antreprenorului“

siminica mirea

siminica mireaSiminica Mirea, senatorul PSD Olt a inițiat alături de alți 33 de parlamentari un proiect de lege care prevede declararea zilei de 30 septembrie ca „Ziua naţională a antreprenorului român”, în care autorităţile pot organiza manifestări şi acţiuni publice.

 Anul acesta ar putea fi primul în care antreprenorii români pot să aibă propria zi în care să fie celebrați. „Ziua naţională a antreprenorului român” va fi organizată pe 30 septembrie, dacă proiectul de lege inițiat în acest sens va fi aprobat.

Potrivit proiectului legislativ, „Activităţile specifice privind celebrarea «Zilei naţionale a antreprenorului român» pot fi organizate de către autorităţile centrale sau locale, de Camera de Comerţ şi Industrie a României, camerele judeţene, precum şi alte organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea şi dezvoltarea activităţilor economice, creşterea productivităţii şi competitivităţii profesioniştilor români, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza/contribui la organizarea manifestărilor şi acţiunilor publice prilejuite de celebrarea «Zilei naţionale a antreprenorului român», prin acordarea de sprijin logistic şi/sau alocarea de fonduri organizării evenimentelor, în limita alocaţiilor bugetare aprobate anual în acest scop”.

Scopul proiectului e de a recunoaşte „meritul antreprenorilor români în asigurarea bunăstării şi prosperităţii economice ale României”, potrivit expunerii de motive a inițiativei, data de 30 septembrie nefiind aleasă întâmplător.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura