40 de ani de învățământ tehnologic la ‘Alexe Marin’

alexe marin

alexe marinDezvoltarea industriei constructoare de maşini în Slatina anilor  ’70 a impus extinderea învăţămâtului tehnic profesional  în domeniul mecanic şi electric la nivelul oraşului. Așa a luat ființă Școala Profesională nr. 2 IPTAPA, iar  din 2005  devine Colegiul Tehnic Alexe Marin. De la an la an oferta educatională s-a schimbat in funcție de cerintele firmelor de pe platforma industrială.

 „În fiecare an, încercăm o ofertă educaţională cât mai variată. Avem, în acest moment, patru clase de învăţământ dual cu agenţi economici din Slatina  şi în viitor sperăm să găsim şi alţi parteneri pentru efectuarea practicii şi pentru formarea deprinderilor acestor elevi. Părerea mea este că acest învăţământ dual nu reprezintă ceva nou. Este fostul învăţământ profesional dinainte de ’90, unde agentul economic suportă nişte costuri, asigură practica elevilor, asigură suport material, iar şcoala asigură partea teoretică”, a declarat Marian Croitorum director al Liceului Tehnologic ‘Alexe Marin’.

Astăzi s-a strigat catalogul atât pentru fostii dascăli cât și pentru elevi. Mulți dintre acestia sunt profesioniști  in domeniile in care activează. De pe băncile de aici foate mulți au ajuns profesori, ingineri, artiști. La Alexe Marin au învățat sportivii Adina Diaconu, Gică Craioveanu și Victor Pițurcă, directorul unei mari firme petroliere, Cristinel Dăncilă, soțul prim ministrului Viorica Dăncilă dar și directorul CCD Olt, Marius Bălașa, sau inspectorul general ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

 „Sărbătorim, astăzi, cu onoare şi bucurie 40 de ani de la înfiiţarea Liceului Tehnologic «Alexe Marin». Am invitat în acest sens, la o şedinăţă solemnă, foştii absolvenţi care au avut un traseu profesional de succes, foşti profesori, care acum sunt pensionari, şi foşti absolvenţi care acum sunt personalităţi în viaţa publică. Avem ingineri, pe platfoma industrială a Slatinei şi în ţară, cadre didactice, inspectori şi sportivi de performanţă”, a completat Croitoru.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura