Slătinenii vor călători cu autobuze electrice

autobuze electrice

autobuze electriceParcul auto al Loctrans se mărește. Municipalitatea slătineană are în derulare proiecte ce vizează achiziționarea a 10 autobuze electrice pe fonduri europene  și altor 8 printr-un proiecte derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Noile autobuze vor suplimenta rutele aglomerate din oraș.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va achiziționa autobuze electrice prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Lotul de 60 de autobuze, dintre care 8 vor ajunge la Slatina, a fost aprobat pentru finanțare săptămâna trecută.

 „Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 24 septembrie 2019 de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile Daniel Suciu iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi cele cinci municipii (în calitate de parteneri). Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în municipiile reședință de județ Brașov, Iași, Sibiu, Slatina și Suceava. Valoarea finanțării nerambursabile este de 170.087.350,72 lei, iar perioada de implementare de 48 de luni.”, a anunțat Ministerul Dezvoltării.

În Slatina vor ajunge 8 autobuze, care vor circula pe rutele cu nr. 1A, 1B, 1, 2 și 5, 3 stații de reîncărcare rapidă și 8 stații de reîncărcare lentă. Acest proiect are o valoare de peste 4,6 milioane lei.

Alte 10 autobuze hibride vor fi achiziționate de administrația slătineană în cadrul Planului de Mobilitate Urbană. În urma implementării celor două proiecte, întreaga flotă de mijloace de transport în comun va fi înlocuită cu unele moderne, nepoluante.

Actualul parc auto al Loctrans a fost înnoit în anul 2007, când municipalitatea a achiziționat în leasing 15 mijloace de transport (14 autobuze și un autocar) pentru care s-a plătit 2,8 milioane de lei în care au fost incluse și amenajarea stațiilor de autobuz din oraș. Această sumă a fost plătită timp de șapte ani. Din cele 14 autobuze, 10 minibuze au o capacitatea de 70 de locuri- dintre care 20 pe scaune și restul în picioare, patru autobuze au 100 de locuri cu 32 de scaune.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura