Spitalul Slatina, înfiinţează UPU Pediatrie

spital

spital Spitalul Slatina, înfiinţează UPU Pediatrie

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are nevoie de înfiinţarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe Pediatrice, iar în acest sens, reprezentanţii unităţii medicale au început demararea procedurilor necesare. UPU Pediatrie va funcţiona la parterul Blocului Materno-Infantil, acolo unde există deja Camera de gardă. Următorul pas în realizarea acestui proiect constă în efectuarea studiului  de fezabilitate privind spaţiul care va găzdui noul compartiment.

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina, susţine că este nevoie de un astfel de serviciu, din cauza numărului mare de prezentări.

Este nevoie de UPU Pediatrie, ţinând cont de adresabilitatea de pe secţie. Numărul prezentărilor a crescut foarte mult. De asemenea, din cauza inconvenientului de natură arhitecturală a spaţiului, pentru că secţia funcţionează la etajele şapte şi opt, iar biroul de internări la parter, într-o zi aglomerată de gardă cu peste 70 de prezentări, un medic nu poate să facă faţă, să meargă în timp util şi la internări şi pe secţie, nu poate supraveghea copiii”, a precizat Rotea.

Deja au fost scoase  la concurs două posturi de medic pediatru.

Anca Spiridon

Lasă un răspuns