Siminica Mirea, un parlamentar asumat

siminica mirea

siminica_mirea Siminica Mirea, un parlamentar asumat

Pentru senatorul de Olt, Siminica Mirea, proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” a însemnat foarte mult, iar acest lucru poate fi demonstrat prin lupta pe care parlamentarul a dat-o pentru ca proiectul să prindă viaţă. Iniţial, Siminica a formulat o interpretare ministrului Alexandru Răzvan Cuc cu privire la proiectul mai sus menţionat, acum doi ani de zile, însă răspunsul primit a fost unul  negativ. Un an mai târziu, Mirea şi-a încercat norocul din nou în faţa ministrului Lucian Şova, însă acesta i-a acordat toată susţinerea în demararea proiectului pentru amenajarea tuturor trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată.

Proiectul are ca scop creșterea siguranței rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată, până la sfârșitul anului 2021.

Acest proiect constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

Potrivit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată. Finanțarea este asigurată, în mare parte, din fonduri europene nerambursabile (85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuție proprie).

Anca Spiridon

Lasă un răspuns