Senatorii de Olt, proiect pentru profesori

parlament vot

parlament vot

Siminica Mirea, Paul Stănescu şi Renică Diaconescu, senatori de Olt, sunt coinițiatorii unui proiect legislativ ce prevede acordarea unor beneficii personalului din învățământ.

Potrivit noilor prevederi, proiectul fiind trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 va fi modificată și completată cu câteva articole. Printre propuneri se numără: indemnizații de instalare pentru cei care vor preda în mediul rural, indemnizații de ieșire la pensie, cursuri de perfecționare și de igienă gratuite, asistență medicală fără niciun fel de cost, dar și salarii compensatorii pentru achiziționarea de materiale didactice necesare instruirii.

Parlamentari care susțin inițiativa argumentează, în expunerea de motive, că pentru susţinerea şi gestionarea calităţii actului educaţional, pentru menţinerea sănătăţii copiilor, este nevoie ca personalul suport, să beneficieze, o dată la 2 ani, de cursuri de perfecţionare sau de igienă. În prezent aceste cursuri sunt plătite, în cele mai multe cazuri, din fonduri personale. Cursurile vor fi organizate din bugetul ministerului Educației, la universități, unități de învățământ acreditate sau organizații care au autorizație de organizare a unor astfel de cursuri.

De asemenea, cadrele didactice nu vor mai scoate bani din buzunar pentru materialele didactice necesare pregătirii lor.

Proiectul de lege a fost trimis comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, care vor da aviz negativ sau pozitiv și vor formula, dacă este cazul, amendamente. După votul din această cameră, proiectul va fi dezbătut, la vot final, în Senat, termenul de adoptare fiind de 45 zile pentru Camera Deputaților ca prima Cameră sesizată. Data la care se împlinește termenul constituțional pentru dezbatere și vot final: 25.12.2019.

Anca Spiridon

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura