Amenzi drastice pentru comercianții care au pus în pericol sănătatea clienților

controale dsvsa

controale_dsvsa Amenzi drastice pentru comercianții care au pus în pericol sănătatea cliențilorInspectorii DSVSA Olt au efectuat în luna noiembrie mai multe acțiuni de control pentru a preîntâmpina apariția îmbolnavirii oamenilor în urma consumului de produse alimentare .

 Au verificate nu mai puțin de 443 obiective: abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării și pieţe agroalimentare.

În urma acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 19 avertismente conform O.G. 2/2001 şi 1 sancțiune contravențională, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 10.000 de lei pentru un bufet cu grătar, unde s-a constatat comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă şi ca sancţiune complementară a fost aplicată ordonanţa de suspendare a activităţii”, se precizează într-un comunicat al DSVSA Olt.

Lasă un răspuns