PSD cere dublarea alocațiilor pentru copii

alocatii

alocatiiCeea ce anunța în urmă cu câteva săptămâni, secretarul general al PSD , Paul Stănescu a început să fie pus în aplicare. Acesta declarat la Slatina, în cadrul unei conferințe de presă că:’PSD va face opoziție așa cu trebuie și că vom scoate de la sertar toate inițiativele populiste pe care liberalii le –au avut. Să vedem dacă nu le vor mai vota’.

Astfel, astăzi, 12 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, că două dintre proiectele pe care Guvernul şi-a asumat răspundere sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie. Acesta a afirmat că, dacă se va asuma răspunderea pe Legea bugetului, PSD va depune un proiect de lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor.

”Există un conflict juridic, atâta timp cât o lege există în Parlament, ea să fie asumată de Guvern. Cea cu plafoanele, este o lege premergătoare bugetului de stat. Din discursul primului ministru, am dedus că doreşte să vină şi cu asumarea răsunderii pe buget. Noi ne menţinem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege, anual, care trebuie dezbătută în Parlament”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a afirmat că, dacă se va asuma răspunderea pe Legea bugetului, PSD va depune un proiect  de lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor.

”Acest lucru, anul trecut l-a făcut şi PNL, şi nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament. Ce suportă bugetul Roâniei este atributul Guvernului. Veniturile copiilor sunt mult prea mici pentru timpurile de astăzi. Nu înţelegem de ce s-a venit cu asumarea. Considerăm că este un conflict constituţional, atâta timp cât ele sunt în dezbatere parlamentară să vii cu asumarea. Cele două legi care sunt în dezbatere, noi vom sesiza”, a spus Ciolacu.

În schimb, Ciolacu a spus că PSD nu va depune moţiune de cenzură după asumarea răspunderii pe cele trei proiecte de legi.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continue reading