ITM Olt verifică primăriile

itm

itm ITM Olt verifică primăriilePrimăriile municipiilor dar şi alte autorităţi şi instituţii publice au fost verificate recent de reprezentanţii Inspecţiei Muncii. Inspectorii de muncă au constat zeci de nereguli la unele administraţii locale, iar în acest sens au dispus măsuri de remediere.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, acţiunea a fost şi una informativă, nu doar de control, şi a constat în verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, în instituțiile de administrație publică.

Printre principalele obiective urmărite de reprezentanţii ITM au fost creșterea nivelului de respectare a legislației din domeniul securității și sănătății în muncă de către autorități și instituții publice, stabilirea măsurilor care se impun.

Inspecţia Muncii a desfășurat, în cadrul a trei întâlniri cu reprezentanții unităților din administrația publică, activități de informare privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă ce trebuie asigurate în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă, la acestea fiind prezenţi reprezentanţii a 34 de instituţii. Ulterior, inspectorii de muncă au organizat acțiunile de control la unitățile care au făcut obiectul acestei acțiuni, constatându-se astfel 71 de neconformități pentru care s-au dispus măsuri de remediere.

Printre neregulile constatate în urma controalelor se numără: nerealizarea unei evaluări a riscurilor pentru securitate şi sănătate în muncă la care sunt supuse grupruile sensibile la riscuri specifice, lipsa instruirii lucrătorilor, suficient şi adecvat, sub formă de instrucţiuni specifice locului de muncă şi neasigurarea protecţiei împotriva electrocutării prin atingere directă sau indirectă. 

Lasă un răspuns